عمده ترین ذخایر سنگ تزئینی جهان در ایران
عمده ترین ذخایر سنگ تزئینی جهان در ایران
ایران عمدهترین ذخایر سنگهای تزئینی جهان را در اختیار داشته و در تولید سنگهای گرانیت، تراورتن و مرمریت از شهرت بالایی در جهان برخوردار است.
ایران در رتبهبندی جهانی سنگهای ساختمانی و تزئینی در رتبه چهارم قرار دارد، اما از نظر کیفیت، رنگ و تنوع سنگهای ساختمانی در رتبه اول جهان قرار دارد.
مرمریت از پر استفاده ترین سنگ های ساختمانی به شمار می روند. سنگ تراورتن به خاطر زنگ بدنی های زیبا و همچنین مقاومتی که در فضای بیرون دارد بسیار محبوب و پر استفاده است. سنگ مرمریت نیزبه علت قیمت بسیار مناسب، ساب پذیری بالا و رنگ بندی متنوع برای فضاهای داخلی و در متراژ های بالا یکی از بهترین گزینه ها می باشد.
هم سنگ مرمریت و هم سنگ تراورتن معدن های بسیاری در جای جای ایران دارند. معادن سنگ تراورتن و معادن سنگ مرمریت در تناژهای بالا سنگ استخراج می کنند که هم برای مصارف داخلی هم مصارف خارجی مورد استفاده قرار می گیرد.
سنگ های ساختمانی (Building stones) در گمرک جهانی با کد تعرفه (HS Code) به شماره ۶۸۰۲۲۱ شناخته می شود. این کد شامل سنگ های تراورتن و مرمر میباشد.
زنجیره ارزش افزوده صنایع معدنی
مالک رحمتی بااشاره به 4 مرحله زنجیره ارزش افزوده صنایع معدنی، توضیح داد: اکتشاف یکی از این مراحل است. در بخش سنگهای تزئینی 2.5 میلیارد تن ذخیره قطعی شناسایی شده که نیازمند اکتشافات علمی و اصولی است.
وی استخراج کیفی، فرآوری و صادرات را به عنوان سه مرحله بعدی زنجیره ارزش افزوده صنایع معدنی عنوان کرد و گفت: یکی از چالشهای فعلی در بخش معدن این است که فردی که معدن دارد، فرآوری انجام نمیدهد و در عین حال فرد دیگری که کار فرآوری انجام میدهد، به دنبال صادرات نیست. در نتیجه این زنجیرهها به یکدیگر متصل نیستند.
وی با بیان اینکه امکان تولید 30 میلیون تن سنگ ساختمانی در کشور وجود دارد، اظهار داشت: در حال حاضر حدود یک سوم این رقم یعنی حدود 13.5 میلیون تن تولید سنگ ساختمانی در کشور داریم.
نایبرئیسانجمن سنگ، تصریح کرد: میتوانیم 180 میلیون مترمربع سنگ کار شده در کشور تولید کنیم در حالی که فقط 80 تا 85 میلیون مترمربع تولید در این بخش داریم.
به گفته وی، سنگ ساختمانی کار نشده تولید ایران به 42 کشور و سنگهای فرآوری شده نیز به 69 کشور صادر میشوند.
وی با بیان اینکه صادرات سنگ فرآوری شده در سال گذشته به 581 هزار تن رسید، گفت از این رقم، 269 هزار تن به ارزش 144 میلیون دلار به عراق صادر شده است. همچنین 101 هزار تن سنگ فرآوری شده به امارات صادر شد که به این ترتیب مشاهده میکنیم 65 درصد صادرات سنگهای کار شده به دو کشور همسایه اختصاص داشته است.
رحمتی در مورد صادرات سنگ کوپ (کار نشده) در سال 97 نیز گفت: سال گذشته یک میلیون تن صادرات سنگ کوپ به ارزش 161 میلیون دلار به 44 کشور صورت گرفت. از این رقم، 812 هزار تن به ارزش140 میلیون دلار به کشور چین صادر شد که 80 درصد صادرات سنگ کوپ را شامل میشود.
وی ادامه داد: بعد از چین، صادرات سنگ کوپ ایران به کشورهایی مانند هند، امارات، ایتالیا، ترکیه، عراق، اسپانیا، تایوان، عمان و مالزی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه در مجموع سنگ فرآوری شده و سنگ کوپ ایران به 110 کشور دنیا صادر میشود، تأکید کرد: صادرات هر محصولی ممکن است تحریم شود ولی صادرات مواد معدنی قابل تحریم نیست.
رحمتی با بیان اینکه در تولید سنگهای ساختمانی جزء 5 کشور اول دنیا قرار داریم، اظهار داشت: درآمدزایی 2 میلیارد دلاری از محل صادرات این سنگها برای کشور امکانپذیر است.
وی در ادامه بااشاره به اینکه تا کنون برای 2 هزار و 89 معدن سنگ تزئینی پروانه بهرهبرداری صادر شده است،گفت: در حال حاضر 1200 معدن فعال و بقیه این معادن غیرفعال هستند که برای احیای 50 معدن کوچک طی امسال برنامهریزی شده است.
تعمیر لیبل پرینتر
تبلیغات رایگان تهرانفروش تجهیزات پزشکی فروش متانول خریدار کاغذ باطله تور ارزان مشهد اجاره سیستم صوتی سایت تبلیغات رایگان آگهی رایگان ایستگاه قیمت خانه در استانبول اخذ مهاجرت اروپا فروش سوله خرید سگ 100 هزار تومانی